The Kenyan blogosphere in 5

Vi har skrevet meget om revolutionen af medier i USA – men tiden er også inde til at kigge lidt på resten af verden. Via Global Voices – et super vigtigt projekt for at udvikle en trans-nationale opbygning af borgerdrevne medier – er jeg faldet over ‘Kenyas vigtigste blogger’ der har nogle simple, og yderst interessante ting at fortælle os om udviklingen i Kenya under og efter valget – og blogosfærens kritiske rolle:

Bemærk eksempelvis hans universelle iagtagelser:
  • nok har man kun en bredbåndsgennemtrængning på under 10% i Kenya, men alle radioværter læser blogs intensivt, og der er derfor et stærkt spill-over fra blogs til radio – og radio har en penetration på 95%
  • mens flertallet måske skriver om personlige ting, hverdagsoplevelser og andre for en politisk betragtning uinteressante ting – bliver alle bloggere stærkt politiske, når der er valg – og især i en situation som ved valget i Kenya. Dér bliver bloggerne en helt vital uafhængig kraft i egen ret – som går i kødet på regeringens forbud og indskrænkninger af ytringsfrihed osv. – mens de etablerede medier dukker sig.